keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Länsi-Islannin kierros

Aamulla liikkeelle ja kohti länttä. Ensin ajeltiin Glymurin vesiputouksille, jossa pääsi parin tunnin patikkaretkelle. Talvella El Camino suojakaiteilla, täällä ei ehkä ihan yhtä korkeat pudotukset mutta ei suojakaiteitakaan. Hieno mesta.

Toduirin pikkukylän mustaa rantaa ja sitä mustaa kiveä riittää. Kylässä kirkko ja hotelli. Hotelli on ollut jonkun paikallisen Nobel-kirjailijan suosikkimesta.

Hellissandurissa poikettiin kahvilla kun jouduttiin jättämään väliin jäätikön ylitys. Täällä kun ei kaksivetoisella autolla saa lähteä F-teille. Käytiin jonkin matkaa ajelemassa Snafllsjökullilla mutta muutamien kunnon kivisten mäkien jälkeen oli parempi heittää uukkari ja palata takaisin. Hienot oli sielläkin maisemat vaikka huippu oli pilvien peitossa. No, sitten kierrettiin jäätikkö rantoja pitkin kohti Stykkisholmurin kylää.

Sieltä sitten kohti Reykjavikiä, ensin melkein sata kilsaa kivisiä hiekkatietä ennenkuin päästiin takaisin päällystetylle tielle. Paluumatkalla ajettiin vielä vuonon ali menevän tunnelin (5,8 km)kautta, joka jätettiin väliin kun käytiin putouksilla.

Koko päivän kiertoajelu-reilut 12 tuntia ja vajaat 600 kilsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti