tiistai 18. kesäkuuta 2013

Pyrenee - sumenenee



Sateen sattuessa ajetaan sateessa, kovemman sateen sattuessa jatketaan ajoa, jos tulva ei vie reittiä mennessään ja sittenkin valitaan vain uusi reitti.

Siis Pyreneillä tulee vettä ja joet tulvii ja sillat menee veden mukana.

Mielenkiintoista oli ajella serpentiiniä (N-260) ylös ja alas, välillä kapeeta ja välillä leveämpää, välillä märkää ja välillä kuivaa ja kaikkea muuta. Oli tunneleita joissa oli valot ja toisissa taas ei. Kiva ajaa mopon himatuikuilla pitkät päällä kun pätkät pimeni.

Nyt ollaan jo hotellilla ja tässäkin kylässä (Graus) kuulemma odotettavissa 2-3 tunnin päästä joen tulviminen. Ei onneksi vaikuta kun hotelli on kaukana joesta ja riittävän ylhäällä.

Joka puolella on poliiseja ja muuta pelastushenkilökuntaa pyörimässä ja sulkemassa teitä. Uutisista pukkaa juttua tulvista. Ja siellä kylässä missä meidätkin käännytettiin, niin lehdistö (varmaan paikallinen Himavinkkeli) tuli kyselemään saadakseen lisää jutunjuurta.

Ei matka oikein edennyt ihan niin kuin ajateltiin. Liikkellä oltiin suunnilleen 8 tuntia ja matkaa mittariin tuli suunnilleen 280 km ja edettiin Andorrasta n. 180 km.
----------------
//vekkari//
----------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti