lauantai 28. huhtikuuta 2018

Transnistria

Jos perjantaina keli oli vaihteleva, niin tänään se oli koko päivän aurinkoinen ja tuntui todella lämpimältä.

Aamulla taxin kyytiin ja kohti Transnistrian pääkaupunkia Tiraspolia. Maata jota mikään muu valtio ei ole tunnustanut. Taxi osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi jo rajamuodollisuuksissa, kun pääsimme taxikuskin avustuksella jonon ohi tiskille esittelemään passejamme ja hakemaan omat maahantulokaavakkeet.

Tiraspolissa kiertelimme ensin muutamia nähtävyyksiä ajellen ja sitten hetki kävellen. Tulipa poikettua museossakin. Kelpasi maksuksi Moldovan lei, kun ei ollut vielä paikallisia ruplia vaihdettu.

Sen jälkeen takaisin autoon ja vielä kyseltiin kuskilta brandytehdasta. Ei meinannut ensi löytyä yhteistä kieltä, mutta vähän vääntämällä sekin onnistui. Moldova-vine, Russia-vodka, Transnistria-brandy ja sitä rataa. Löytyi tehdas ja löytyi kauppa, enää puuttui oikea valuutta, kas kun täällä ei kelpaa mikään länsimainen kortti tai valuutta. No, löydettiin vielä valuutanvaihtoon sopiva paikka ja sitten ostoksille.

Sen jälkeen paluumatkalle kohti Chisinauta, mutta vasta kahvin ja pizzan jälkeen, jonne kulutettiin loppuja ruplia.

Tulihan käytyä ja nähtyä. Kaikki sujui hienosti, vaikka ulkoministeriö ei suosittele matkustamista kyseiseen paikkaan. Tulipa taas yksi maa listalle lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti