sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kevyet iltapalat


Back to Antalya ja Dedeman Hotel. Raskaan ajomatkan painikkeeksi iltapala ja sauna.

Oli muuten ihan älyttömän hyvä juustokakku, jonka päällä oli granaattiomenaa.

Kun oli syöty makeeta niin piti syödä vähän suolaista päälle.

Aamusta lähdettiin hotellilta "vasta" ysiltä, joten sitä sai nukkua oikein pitkään - no ehkä seiskaan. Tänään ei poikettu yksilläkään raunioilla vaan ajeltiin vuoriston halki kohti Antalyaa poiketen matkalla mattotehtaassa reilun parin tunnin kaupantekopaussilla.

Meille esiteltiin mattojen valmistusta eri materiaaleista. Sen jälkeen mattoshow, jossa kymmenittäin mattoja levitettiin meidän eteen ja kerrottiin vähän hintoja ja materiaaleja. Mieleen jäi silkkinen matto, jonka hinnaksi laittoivat 40000 euroa - kaksi maista teki sitä 2,5 vuotta.

Shown jälkeen tupa täyttyi myyjistä, melkein jokaiselle oli oma myyjänsä, joka yritti parhaansa mukaan kaupata mattoja kalliimmasta halvempaan.

Mekin (tai oikeastaa yks eläkelläispariskunta, me oltiin siinä tulkkina ensin)  innostutiin tekemään kauppaa seinälle ripustettavasta Paul Kleinen työstä. Sitä kauppaa hierottiin varmaan yli puoli tuntia. Lähtöhinta oli jotain 5700 TL (n. 2800 e), siis maton takana olevassa lapussa. Meille hinta olis ollut 1600 ekee kotiin toimitettuna ilman sen kummenpia tinkimättä. Sitä sitten jatkettiin jonkin aikaa ja hinta oli 920 ekee, jolloin me kysyttiin josko sitä löytyisi toista samanlaista uniikkia työtä meille, niin voitaisiin tingata kahta samalla. No, kun kyseessä oli uniikkikappale niin ei löydy muuta kuin vaakaversiona.

Ja taas tingattiin -  nyt kaksi olisi ollut 1750 ekee kotiin toimitettuna. Liian kallista köyhille eläkeläisille ja opiskelijoille. Joten nyt olisi meidän vuoro tarjota jo jotain - miten olisi 300 ekee kappaleelta? Ei muuten oikein uponnut meidän tarjoama hinta ja kun me ei oltu valmiitta oikein nostamaan tarjousta niin siinä meni sekin hauska reilu puolituntinen ilman kauppaa.

Kiitimme kohteliaasti ystävällisestä palvelusta ja tarjoilusta ja lähdimme ilman hienoja "seinätauluja" jatkamaan matkaa.

Olisi muuten sopinut meidän seinälle ihan hienosti mutta kun ei syntynyt kauppoja sopivaan hintaan.

Sit ajettiinkin Antalyaaan.
----------------
//vekkari//
----------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti